Login Labelsoft forum locked Log in
  • Huisarts

    Bent u klaar voor de toekomst? De oplossing ligt met WebHIS Zorgdossier binnen handbereik! Lees verder »

  • Huisartsenpost

    Met de volledig geintegreerde Triage module bereikt u nog sneller uw doel! Lees verder »

  • WebHIS Portaal

    Kwaliteitsverbetering met het WebHIS ArtsPortaal! Lees verder >

Huisartsen in de regio Noord West Veluwe kiezen voor WebHIS HIS-KIS-HAP oplossing van Labelsoft

Op 5 juli 2012 is tijdensMedicamus logo
een extra Algemene Leden-
vergadering van Medicamus
gekozen voor één regionaal
Huisartsen Informatie Systeem. Na een selectietraject van een half jaar hebben de huisartsen hun voorkeur uitgesproken voor de HIS-KIS-HAP oplossing van Labelsoft Clinical IT B.V. (WebHIS Zorgdossier en WebHIS Call Manager). (HIS = Huisartsen Informatie Systeem, KIS = Ketenzorg Informatie Systeem, HAP = Huisartsenpost Systeem)

Voorafgaand aan deze beslissing heeft een uitgebreid selectieproces plaatsgevonden. Uiteindelijk hebben op 7 en 8 juni 2012 twee leveranciers hun oplossing voor een geïntegreerd Keten-, Huisartsen- en Huisartsenpost systeem gepresenteerd. In vier demosessies en vier workshops maakten huisartsen, praktijkondersteuners en assistenten kennis met de door de leveranciers geboden oplossingen.

Het uitgangspunt van de keuze is dat er wordt gewerkt met een gezamenlijk regionaal systeem. Deze keuze past in de visie van Medicamus richting de ontwikkeling van regiozorg, waarbij intensiever samengewerkt gaat worden met het ziekenhuis en andere ketenpartners.

Ook de samenwerking tussen de huisartsenpost en de aangesloten huisartsen zal verder verbeteren. In de toekomst wordt het bijvoorbeeld mogelijk om vanaf de huisartsenpost afspraken te maken voor het spreekuur van de eigen huisarts. Onnodig bezoek aan de huisartsenpost kan daarmee worden voorkomen.

Na de vakantieperiode (2012) zal met het implementatieproces worden gestart. Naar verwachting kan de implementatie vóór 1 juli 2013 zijn afgerond.

Met deze regio oplossing is Medicamus voorbereid op de toekomst waarbij de eerstelijns gezondheidszorg een regionale spilfunctie vervult!

Naast de regio Venlo en Alkmaar is Harderwijk de derde regio waar de HIS-KIS-HAP oplossing van Labelsoft grootschalig wordt ingezet.

Voor informatie over de WebHIS HIS-KIS-HAP oplossing van Labelsoft kunt u contact opnemen op telefoonnummer 079-361 56 52.

Wat is Medicamus?

Medicamus is een innovatieve coöperatie van 62 huisartsen in de regio Noord West Veluwe en Zeewolde. Na een start als zorggroep voor diabetes- en COPD zorg is Medicamus het aanspreekpunt geworden voor huisartsenzorg in deze regio. Zo is na een voorbereiding van één jaar de huisartsenpost Harderwijk overgenomen per 1 juni 2012. Hier organiseert Medicamus acute zorg buiten kantoortijden als verlengstuk van de dagpraktijk van de eigen lokale huisarts.

In 2012/2013 zal Medicamus Facilitair B.V. overgaan tot implementatie van een regionaal informatiesysteem met 250 werkplekken. Dit systeem ondersteunt de huisarts in de eigen praktijk, de huisartsenpost en ketenzorg. Medicamus zorgt voor kwaliteit in haar regio door het organiseren van activiteiten zoals nascholingen voor huisartsen, praktijkondersteuners, triagisten, eerstelijns verpleegkundigen en doktersassistenten.
Voor informatie over Medicamus kunt u contact opnemen met dhr. R. Ekkelenkamp, telefoonnummer 0341-46 36 46.

« terug