Login Labelsoft forum locked Log in
  • Huisarts

    Bent u klaar voor de toekomst? De oplossing ligt met WebHIS Zorgdossier binnen handbereik! Lees verder »

  • Huisartsenpost

    Met de volledig geintegreerde Triage module bereikt u nog sneller uw doel! Lees verder »

  • WebHIS Portaal

    Kwaliteitsverbetering met het WebHIS ArtsPortaal! Lees verder >

CGM versterk haar positie in de integrale zorg markt met de unieke toepassing Zorgverband

Met de overname van BS Concept Realization BV betreedt CGM de markt voor de zorg thuis. Met het product Zorgverband is het in Hilversum gevestigde BS Concept Realization BV de belangrijkste leverancier van deze nieuwe toepassing, die inspeelt op de verplaatsing van de zorg van het verzorgingshuis naar de thuisomgeving van de cliënt, waarbij de cliënt de regie over zijn zorg behoudt. Zorgverband ondersteunt het netwerk van professionals en niet- professionals (mantelzorgers, familie) rond de cliënt. Het biedt daarin instrumenten en communicatiefaciliteiten voor een optimale uitvoering van zorgplannen. Zorgverband maakt daarbij de zelfregie en eigen kracht zoals bedoeld in de Wmo2015 mogelijk.

Met deze overname zet CGM weer een stap op weg naar de invulling van haar visie over integrale zorg rond en met de patiënt of cliënt. Inmiddels zijn de eerste koppelingen gemaakt tussen de CGM systemen voor de professional en Zorgverband en worden met verschillende zorggroepen pilotprojecten gestart. Onze accountmanagers informeren u graag over de mogelijkheden.

Wouter Senf, bedenker en bouwer van Zorgverband over de overname: ‘We bieden een fantastisch product en waren er aan toe om dit onder te brengen bij een grote krachtige producent, die in staat is het product verder uit te dragen en het te laten aansluiten op een breed scala van producten waarmee de zorg rondom en met de cliënt vorm wordt gegeven’.

‘Zorgverband pas perfect in ons streven integrale zorg te ondersteunen’ aldus Theo Peters, directeur van CGM Nederland. ‘Door een goede integratie met onze systemen voor de professionele zorgverlener, worden deze ondersteund in de uitbreiding van taken ten gevolge van de verplaatsing van de zorg uit de instelling naar de thuissituatie’. ‘We zijn blij dat Wouter en zijn gehele team onderdeel gaan uitmaken van onze CGM groep’.

Over CompuGroup Medical AG
CompuGroup Medical is een van de toonaangevende eHealth bedrijven in de wereld. Met een omzet van ongeveer 500 miljoen euro, zijn haar software producten ontworpen om alle medische en organisatorische activiteiten in arts-praktijken, apotheken, laboratoria en ziekenhuizen te ondersteunen. Haar informatie-diensten voor alle partijen die betrokken zijn bij de gezondheidszorg inclusief de via web en apps betrokken patiënt, dragen bij aan veiligere en efficiëntere gezondheidszorg. CompuGroup’s dienstverlening is gebaseerd op een unieke klantenbestand van meer dan 400.000 artsen, tandartsen, ziekenhuizen, apotheken alsmede andere dienstverleners. Met vestigingen in 19 landen en klanten in 43 landen wereldwijd, is CompuGroup Medical het eHealth bedrijf de hoogste dekkingsgraad onder eHealth dienstverleners. Ongeveer 4.200 hooggekwalificeerde medewerkers ondersteunen klanten met innovatieve oplossingen voor de steeds groeiende vraag van de gezondheidszorg.

« terug